Monitoren van scheuren

Voor het monitoren van scheuren wordt gebruik gemaakt van een scheurmeter. Op de scheur wordt een scheurmeter geplaatst. Na het plaatsen wordt een nulmeting uitgevoerd. De herhalingsmetingen van een scheurmeter kan bijvoorbeeld gedurende twee jaar elk kwartaal plaatsvinden. Door het monitoren van de scheurmeter kan worden bepaald of de scheur actief is.

Monitoren scheefstand

Voor het monitoren van scheefstand wordt gebruik gemaakt van deformatie meetbouten. De meetbouten worden in de gevel aangebracht. Na het aanbrengen van de meetbouten wordt een nulmeting uitgevoerd door middel van een dubbel onafhankelijke hoogtemeting. De referentie voor de hoogtemeting van de meetbouten is ten opzichte van dichtstbijzijnde NAP-bout van RWS/gemeente. De herhalingsmetingen worden in veel gevallen per kwartaal of per half jaar uitgevoerd. De herhalingsmetingen van de meetbouten is een enkele hoogtemeting ten opzichte van de referentie uit de bovenstaande nulmeting. Door het monitoren van de deformatiemeetbouten kan de zettingssnelheid worden vastgesteld.

Plaatsen en monitoren grondwaterpeilbuizen

Voor het vaststellen van de hoogte van het grondwater kan een grondwaterpeilbuis worden geplaatst. Sandra Lobbe plaatst grondwaterpeilbuizen voorzien van één meter filterbuis, filterkous afsluitdoppen en een straatpot. De hoogte van de grondwaterpeilbuis wordt ingemeten op NAP-hoogte. De frequentie en duur van het monitoren van de grondwaterpeilbuis is project afhankelijk.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op